www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Birželio 26 dienos „Suvalkietyje“ skaitykite:

Smagu buvo sasnaviečiams padainuoti, smagu ir pasiklausyti, smagu ir į linksmą ratą įsisukti...

 

 

Kupolinės…  Rasos…  Joninės…
Kaip bevadintume šventę, o teisingiau – keleto dienų laikotarpį, kai Saulė, pakilusi į aukščiausią tašką, stabteli ant gražiausio vasaros kalnelio, pabūna ten keletą dienų (birželio 22-oji laikoma Vasaros saulėgrįža, tačiau visa savaitė – trejetas dienų prieš ir trejetas po – yra ypatinga, stebuklinga. Beje, S. Daukantas teigė, kad senovėje Joninės buvo švenčiamos dvi savaites, ir tai buvo ne tik linksmybės, bet labai svarbūs, ypač su būsimu derliumi, gerove susiję ritualai…). Tad niurzgantieji, kad kur nors organizatoriai į šventę pakvietė „ne tą“ dieną, yra visai neteisūs…
Juozas Bekampis su sūnumi Vitu turi savus ūkius, bet darbuose visada vienas kitam būna pagrindiniai pagalbininkai.

 

Iš  kartos  į  kartą  saugant šeimos  tradicijas
Kažkada keturi broliai Bekampiai pasidalijo giminės žemes ir kiekvienas sukūrė po ūkį. Vienas iš brolių Juozas Bekampis, kaip kadaise jo tėvai ir seneliai, nuo pat mažumės ir savo vaikus pratino prie žemės darbų, iš anksto planavo, kad šie toli nuo savo tėviškės neatitrūktų, o baigę mokslus vėl čia sugrįžtų. Regis, tėvo sumanymui buvo lemta išsipildyti: dukra Kristina baigė veterinarijos mokslus, o sūnus Vitas – agronomijos studijas ir abu sugrįžo į gimtąjį Kūlokų kaimą (Marijampolės sav.), kur dabar jau turi po savą ūkį. Išliko ir didysis 600 ha tėvo ūkis, kuris garsėja Lietuvos sunkiųjų veislės arkliais bei mėsiniais galvijais…

Vedlių konkurse dėmesys ypač kreipiamas į šuns paklusnumą.

 

 

Tarptautinėje  parodoje  –   88  veislių  šunys
Į tradiciškai birželio mėnesį Marijampolėje rengiamą tarptautinę visų veislių šunų parodą pakvietė Kauno kinologijos metodikos centras.
Klubo atstovė Nijolė Zienienė sakė, kad parodoje dalyvavo 320 šunų, kuriuos šeimininkai atvežė ne tik Lietuvos veislynų, bet ir iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos…

 
Jeigu kepant mėsa apdegė, būtina nupjaustyti apdegusias ar apanglėjusias vietas.

 

 

Kaip  neapsinuodyti  maistu  iškylose?
Atšilus orams skubame iškylauti į gamtą ir, žinoma, neįsivaizduojame laisvalaikio praleidimo be maisto – kepsnių, dešrelių, daržovių, užkandžių – ruošimo. Tačiau šiltuoju metų laiku padaugėja ir apsinuodijimų maistu. Apie tai, kaip jų išvengti, „Suvalkietis“ patarimų klausė Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiojo veterinarijos gydytojo inspektoriaus Juozas KAMORŪNO…

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Manome, kad jums tai tinka, bet galite atsisakyti, jei norite. Priimti Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika