Konservuojame su medumi
Bandom? Ypač jei turime pernykščio medaus! Jis puikiai tiks sveikoms uogienėms. Meduje, kaip žinia, yra daug bioaktyvių medžiagų, kurių kiekiai mažėja jį laikant ilgiau kaip metus arba kaitinant iki užvirimo. To nepamirškime rinkdamiesi medų kaip konservavimo priemonę ir stenkimės išlaikyti kuo daugiau bioaktyvių jo medžiagų.

Medus gali visiškai pakeisti cukrų. Tačiau būtina atsiminti, kad yra žmonių, alergiškų medui.
Avietės, gervuogės ar mėlynės meduje
Perrinkime uogas, suberkime jas į sietelį ir keletą kartų pamerkime į šaltą vandenį (mėlynes galime nuplauti paprastai). Palikime uogas sietelyje, kad gerai nuvarvėtų vanduo. Po to suberkime jas į švarius sausus stiklainiukus ir užpilkime kiek suskystintu medumi. Stiklainiukus sudėkime į didesnį puodą su vandeniu (jis turi nesiekti stiklainiukų viršaus) ir 10 min. virkime jame. Po to iš karto sandariai uždenkime dangteliais.
1 kg aviečių reikia 200-250 g medaus, gervuogėms jo rekomenduojama imti kiek daugiau – 250–300 g.
…ir ramiai laukime žiemos!