Tikras tinginys!
Turbūt ne kartą visi gaminome ir skanavome šokoladinį desertą – „tinginį“. Bet tokio skanaus, kaip gaminto 15-metės Auksės Karpavičiūtės iš Liudvinavo sen. Pabuktės k., bent jau man niekada nepavyko pagaminti. Jis tiesiog tirpo burnoje – toks natūralus, be jokių papildomų (ir čia tikrai nereikalingų) skonių!

Paklausta, kas yra slaptasis šio „tinginio“ ingredientas, mergina sakė nežinanti – visi produktai paprasti, virtuvėje įprasti, na, tik pienas yra naminis, visai natūralus. Auksė mielai dalinasi receptu su mūsų skaitytojais. Sako, pagaminti desertą galima labai greitai (ne veltui jis vadinamas „tinginiu“), tik reikės luktelėti per naktį, kol sustings. Tad, jei laukiame svečių ar patys norime pasmaguriauti, pagalvokime apie tai išvakarėse.
Auksės „tinginiui“ reikės:
800 g sutrupintų „Gaidelio“ sausainių
170 g cukraus
70 g kakavos (Auksė naudoja kakavą „Beatos virtuvė“)
300 ml pieno
200 g sviesto
Puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą, tuomet pilame pieną, įmaišome cukrų ir kakavą. Viską tik pašildome, užvirti negalima. Tuomet į vientisą masę supilame sutrupintus sausainius, juos gerai išmaišome. Viską sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir paliekame šaldytuve per naktį.
Skanaus!