Kai norisi maloniai nustebinti
Šį receptą vertėtų magnetuku prisisegti prie šaldytuvo, nes tikrai pravers. Ypač jei laukiate svečių, kuriems ryte norėsite patiekti „kažką toookio“, tai yra superinė idėja. Juolab kad čia puiki galimybė improvizuoti. Kol visas šis grožis galės keliauti ant stalo, prieš tai turės apie valandą kepti. Dar kiek užtruks ir parengiamieji darbai, bet verta!

Gamybos procesas itin paprastas: sluoksniuota bemiele tešla iki kraštų viršaus išklokime skardą (ar torto formą – dar geriau). Tada sudėkime įdarą, ant viršaus užberkime sutarkuoto fermentinio sūrio. Viskas.
Įdaras gali būti pats įvairiausias. Jei nesipykstame su špinatais, gali būti ir jie. Gali būti šaldyti. Tik nepagailėkime – jei bus daugiau valgytojų, gali prireikti net trijų pakelių šaldytų špinatų.
Šaldytus špinatus suberiame į keptuvę (be riebalų) ir nugariname, kad būtų kuo sausesni. Šviežius špinatus tereikia susmulkinti. Suberiame tarkuotą fermentinį sūrį, įmušame kiaušinį, druskos, pipiriukų ir gražiai išmaišome. Nenustebkite, kad nenurodau tikslių ingredientų kiekių – kaip sakiau, čia gali būti daug improvizacijos (gal jūs, pavyzdžiui, ir kumpio pridėsite, o gal špinatus sumaišysite su varške). Visą špinatų, sūrio ir kiaušinio mišinį gražiai sudedame ant kepimo formoje ištiestos bemielės sluoksniuotos tešlos, užberiame tarkuoto sūrio ir – valandai į 180 laipsnių orkaitę.
O tada! Tada tikriausiai padarysite taip, kaip padariau aš: nufotografuosite visą šį grožį ir pasidalinsite su tais, kurie mėgsta skaniai pavalgyti :). Tik nefotografuokite per ilgai – kad netektų valgyti atšalusio špinatų pyrago – karštas kur kas skaniau.