Vištos kulšelės kitaip
Jei namuose dar šalti radiatoriai, jei nėra židinio ar kondicionieriaus, kuris suteiktų jaukumo šaltą, drėgną ir vėjuotą rudens vakarą, pasidarykime bent skanią vakarienę, kuri tikrai sušildys ir pasotins. Patiekalas tiesiog pats pasidaro, mūsų pastangų reikia visai nedaug. Jį „Suvalkiečiui“ pasiūlė marijampolietė Loreta Sidaravičiūtė, kuri virtuvėje gali sukurti stebuklą iš to, ką ras po ranka. Loreta su drauge prieš daugiau nei dešimtmetį yra dalyvavusi populiariame televizijos projekte „Susitikime virtuvėje“ ir jį laimėjo. Jos receptai visada yra skoningi visomis prasmėmis: ir skrandžiui, ir akims. Tegul „drugelis“ lėkštėje maloniai nustebina ir jus, ir lauktus svečius.

Reikės:
4 vištos kulšelių,
žiupsnio druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnio džiovintų čiobrelių,
4 skiltelių česnako,
3 šaukštų sojų padažo,
1 šaukšto medaus,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus (tinka ir kitas turimas),
300-400 g moliūgo.
Paniravimui:
2 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
druskos,
miltų ir džiūvėsėlių lygiomis dalimis.
Kaip gaminti:
Kulšeles giliai iki kaulo įpjauti aštriu peiliu išilgai ir išplėsti, tarsi „atidaryti“ – padaryti „drugelius“. Suberti prieskonius, smulkintą česnaką, apšlakstyti aliejumi, sojos padažu ir medumi. Kulšeles su šiais prieskoniais gerai išmaigyti ir palikti 15 min. marinuotis.
Kol kulšelės marinuojasi, moliūgą nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalais (galima pabarstyti druska).
Kiaušinius išplakti su pienu. Miltus sumaišyti su džiūvėsėliais.
Imti po vieną kulšelę, pamirkyti kiaušinių plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į skardą. Šalia išrikiuotų kulšelių-„drugelių“ sudėti moliūgus, juos pabarstyti čiobreliais ir visą patiekalą dar pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
– Neprivalomas, bet labai tinkamas šiam patiekalui yra sviestas, – sako Loreta, – aš, prieš kepdama, dedu jo po gabalėlį ant kiekvienos kulšelės, kad būtų sočiau ir dar skaniau.
Prie „drugelių“ puikiai tiks ir makaronai, ir ryžiai, o ir be jų, vien su moliūgais – labai skanu!