www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Kai norisi ko nors skanaus

Mėgstu pavartyti senus laikraščius ir žurnalus. Kai viename 2010-aisiais leistame „Rasų“ numeryje radau šį receptą, neatsispyriau: ir pati gaminau, ir jums siūlau. Paprasta ir skanu.

Nuotrauka iš interneto.

Bananų užkepėlės

4 bananai,

1 kiaušinis,

4 šaukštai kokoso drožlių,

2 šaukštai miltinio cukraus,

2 šaukštai pjaustytų džiovintų slyvų,

1–2 šaukštai sviesto,

žiupsnelis cinamono ir druskos.

Nuluptus bananus sugrūskime šakute. Kiaušinio trynį atskirkime nuo baltymo. Trynį su miltiniu cukrumi išsukime iki vientisos masės. Suberkime cinamoną, sudėkime trintus bananus, plonomis juostelėmis supjaustytas slyvas, suberkime kokoso drožles. Išmaišykime. Tada atsargiai įmaišykime iki standžių putų išplaktą baltymą (prieš plakdami įberkime žiupsnelį druskos). Masę supilkime į nedidelius, sviestu išteptus karščiui atsparius indelius (pvz., skirtus keksiukams). Išlyginkime paviršių, uždėkime po nedidelį gabalėlį sviesto ir 10 minučių kepkime 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Užkepėlės valgomos šiltos.

Skanaus!

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Manome, kad jums tai tinka, bet galite atsisakyti, jei norite. Priimti Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika