Kai norisi ko nors skanaus
Mėgstu pavartyti senus laikraščius ir žurnalus. Kai viename 2010-aisiais leistame „Rasų“ numeryje radau šį receptą, neatsispyriau: ir pati gaminau, ir jums siūlau. Paprasta ir skanu.

Bananų užkepėlės
4 bananai,
1 kiaušinis,
4 šaukštai kokoso drožlių,
2 šaukštai miltinio cukraus,
2 šaukštai pjaustytų džiovintų slyvų,
1–2 šaukštai sviesto,
žiupsnelis cinamono ir druskos.
Nuluptus bananus sugrūskime šakute. Kiaušinio trynį atskirkime nuo baltymo. Trynį su miltiniu cukrumi išsukime iki vientisos masės. Suberkime cinamoną, sudėkime trintus bananus, plonomis juostelėmis supjaustytas slyvas, suberkime kokoso drožles. Išmaišykime. Tada atsargiai įmaišykime iki standžių putų išplaktą baltymą (prieš plakdami įberkime žiupsnelį druskos). Masę supilkime į nedidelius, sviestu išteptus karščiui atsparius indelius (pvz., skirtus keksiukams). Išlyginkime paviršių, uždėkime po nedidelį gabalėlį sviesto ir 10 minučių kepkime 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Užkepėlės valgomos šiltos.
Skanaus!