www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Obuolių-varškės pyragas

Greitas ir skanus obuolių su varške pyragas nuo stalo išgaruoja dar šiltas – mat toks jis skaniausias. Jam pagaminti nereikia nei įmantrių produktų, nei sugaišti laiko daug.

Pyragas. Ričardo Pasiliausko nuotrauka.

Reikės:

2 obuolių,

2 šaukštų sviesto,

2 šaukštų cukraus.

Tešlai:

250 g varškės,

2 kiaušinių,

3 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos,

0,5 stiklinės grietinės,

3 šaukštų išsijotų miltų.

Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpusiu sviestu. Skilteles apibarstykite cukrumi ir apkepkite: 5 min. iš vienos pusės, 3 min. iš kitos.

Pusę sumaišytos tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite dalį keptų obuolių, ant jų sukrėsti likusią dalį tešlos ir gražiai išdėstyti obuolių skilteles. O tada – į orkaitę. Kepkite 200 °C, kol pyragas pakils ir švelniai paruduos viršus.

Skanaus!

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Manome, kad jums tai tinka, bet galite atsisakyti, jei norite. Priimti Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika