Obuolių-varškės pyragas
Greitas ir skanus obuolių su varške pyragas nuo stalo išgaruoja dar šiltas – mat toks jis skaniausias. Jam pagaminti nereikia nei įmantrių produktų, nei sugaišti laiko daug.

Reikės:
2 obuolių,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų cukraus.
Tešlai:
250 g varškės,
2 kiaušinių,
3 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
0,5 stiklinės grietinės,
3 šaukštų išsijotų miltų.
Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpusiu sviestu. Skilteles apibarstykite cukrumi ir apkepkite: 5 min. iš vienos pusės, 3 min. iš kitos.
Pusę sumaišytos tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite dalį keptų obuolių, ant jų sukrėsti likusią dalį tešlos ir gražiai išdėstyti obuolių skilteles. O tada – į orkaitę. Kepkite 200 °C, kol pyragas pakils ir švelniai paruduos viršus.
Skanaus!