Skip to content
www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Marcipaninis skanėstas

Kotryna Kaminskaitė, pasak jos mokytojos Kristinos Dembinskienės, yra tikras kruopštukas: ką paduosi, tą padarys. Ši Marijampolės profesinio rengimo centro (MTEC) duonos ir pyrago gaminių kepėjo profesijos mokinė kiekvieną darbą atlieka nepriekaištingai. Taip pat nepriekaištingai jai pavyksta pagaminti ir marcipaninius batonėlius. „Marcipanas man labai patinka – jį naudoju ne tik įvairiuose kepiniuose, bet ir gaminu šiuos batonėlius. Tai gardus skanėstas, kurį pasigaminti pačiai yra gerokai pigiau nei pirkti parduotuvėje“, – sako Kotryna.

Kristinos DEMBINSKIENĖS nuotrauka

Perskaičius receptą, viskas atrodo labai paprasta. Bandom?

Reikės:

  • 200 g migdolų miltų,
  • 200 g cukraus pudros,
  • 50 ml virinto atvėsusio vandens (jei reikia – papildomai dar apie 20 ml),
  • juodojo šokolado glazūrai.

Migdolų miltus, cukraus pudrą sudėkime į elektrinį smulkintuvą, supilkime 50 ml virinto vandens. Plakime, kol susiformuos vientisa, minkšta, bet tvirta masė. Jei masė per sausa ir nesulimpa, įpilkime dar 10–20 ml vandens. Iš gautos masės formuokime mažus pailgus batonėlius. Sudėkime juos ant kepimo popieriaus ir palaikykime šaldytuve 2–3 valandas, kad sustingtų.

Ištirpinkime juodąjį šokoladą ir juo apipilkime atvėsusius batonėlius. Leiskime šokoladui sustingti ir skanaukime.

Kaip visada, skonį sustiprina ir puošyba. Čia – erdvė mūsų fantazijai.

Skanaus.

Palikti atsakymą
REKOMENDUOJAMI VIDEO
TAIP PAT SKAITYKITE