www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Kai geriausias „tortas“ – lašiniai su svogūnais

Šį kartą rubriką „Šeimininkės kampelis“ drąsiai keitėme į „Šeimininko kampelį“, nes tam buvo priežastis. Juolab kad tikrai ne vienas vyras virtuvėje jaučiasi kaip tikras restorano šefas.

Svogūnų pyragą ir pats Justas labai mėgsta, ir kitiems rekomenduoja pasigaminti. / Kristinos DEMBINSKIENĖS nuotrauka

Justas Makevičius Marijampolės profesinio rengimo centre mokosi duonos ir pyrago gaminių kepėjo profesijos. Jo mokytoja Kristina Dembinskienė su Justu šį svogūnų ir lašinukų pyragą kepė ne pirmą kartą.
Justas sako besidžiaugiąs pasirinkęs mokytis šios profesijos, o mokytoja pritaria: „Vaikinas tikrai savo rogėse! Jis be galo mėgsta gaminti, domisi naujais patiekalų receptais, imlus, net jo akys žiba, kai gamina.“
Justas, paklaustas, kodėl nori pristatyti „Suvalkiečio“ skaitytojams būtent šį patiekalą, paaiškina, jog anksčiau net nebūtų pagalvojęs, kad svogūnų pyragas iš tokio keisto produktų derinio gali būti šitoks skanus. Netgi, sakytume, vyriškas pyragas!

mokejimai.suvalkietis.lt reklama

Svogūnų pyragas

Tešlai reikės:

  • 150 g varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • 90 ml pieno,
  • 125 g aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų),
  • 400 g kvietinių miltų,
  • 20 g kepimo miltelių.

Įdarui reikės:

  • 250 g rūkytų lašinių,
  • 1 kg svogūnų,
  • 50 g aliejaus.

Užpilui reikės:

  • 200 g varškės,
  • 200 g grietinės (30 proc. riebumo),
  • 4 kiaušinių,
  • 30 g krakmolo,
  • 15 g kmynų,
  • druskos, kvapiųjų ir juodųjų pipirų.

Tešlos paruošimas: varškę išsukame su plaktu kiaušiniu ir pienu, supilame aliejų, suberiame druską, miltus ir kepimo miltelius. Pagaminame kočiojamą tešlą.

Įdaro paruošimas: susmulkiname lašinukus, svogūnus supjaustome kubeliais. Pakepiname svogūnus aliejuje su smulkintais lašinukais.

Užpilo paruošimas: varškę išplakame su grietine, supilame išplaktus kiaušinius, suberiame prieskonius (kmynus, druską, pipirus) ir krakmolą.

Tešlą iškočiokime ir ja išklokime kepimo formą, palikdami aukštesnius kraštus. Šakute ją subadykime. Paruoštą pagrindą kepkime įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 10–15 minučių, kol lengvai apskrus. Tuomet sudėkime paruoštą lašinukų ir svogūnų įdarą, tolygiai paskirstykime ir užpilkime užpilu. Kepkime 180 °C temperatūroje 50–60 minučių, kol pyrago paviršius taps gražiai apskrudęs.

Skanaus!

Komentarai nepriimami.

REKOMENDUOJAMI VIDEO
TAIP PAT SKAITYKITE