www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Keptos slyvos su medumi ir varškės kremu

Ką įprastai darome, kai norime ko nors skanaus, neįprasto? Ieškome receptų interneto begalybėse? O gal pabandykime dirbtinio intelekto paklausti, kas mus galėtų nustebinti šeštadienio popietę? Pasiguoskime jam, kad ilgai ir sudėtingai gaminti tingime, nes – savaitgalis, bet pasimėgauti skanumynais – visai tinkamas laikas.

Ir jis, tas dirbtinis intelektas, pasiūlo kepti slyvas. Kad būtume dar labiau motyvuoti, ir nuotrauką pats sugeneravo. Nagi – išbandykime, ko vertas jo pasiūlymas.

Reikės (2 porcijoms):

  • 6 slyvų (vidutinio dydžio),
  • 1 v. š. medaus,
  • ½ a. š. cinamono (nebūtina, bet labai tinka),
  • 200 g varškės (geriau kreminės, bet galima ir paprastos, tik gerai ją ištrinti),
  • 2 v. š. grietinėlės (arba graikiško jogurto, jei norisi lengviau),
  • 1 v. š. cukraus pudros (pagal skonį),
  • šiek tiek smulkintų riešutų ar avižinių trupinių pabarstymui (nebūtina).

Slyvas perpjaukime pusiau ir išimkime kauliukus. Sudėkime jas į kepimo indą pjūviu į viršų. Apšlakstykime medumi, pabarstykime cinamonu.
Kepkime 180 °C orkaitėje kol slyvos suminkštės, bet dar laikys formą (apie 15 minučių).
Kol jos kepa, varškę išsukime su grietinėle ir cukraus pudra iki vientiso kremo. Jei masė per tiršta – įpilkime dar šlakelį grietinėlės.
Ant lėkštės dėkime karštas slyvas, šalia – varškės kremo. Papildomai galime užbarstyti riešutų ar avižinių trupinių – dėl traškumo.
Skanaus!
Dirbtinį intelektą „kalbino“ Daiva KLIMAVIČIENĖ

Palikti atsakymą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.

REKOMENDUOJAMI VIDEO
TAIP PAT SKAITYKITE