Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų
Šiltesniais savaitgaliais nosį vis dažniau pakutena čirškinamų mėsos kepsnių aromatai. Bet nepamirškime ir daržovių. Specialistai rekomenduoja kasdien jų suvartoti bent 500 gramų.
Grilinti galima net kopūstų lapus, kuriuos pakepintus galima panaudoti kaip lėkštutę arba suvynioti mėsos gabaliuką vietoj lavašo. Galima ir patį kopūstą!
Bandom?

Patiekalui reikės:
- 1 kopūsto,
- 1 raudonojo svogūno,
- 1 šaukšto stambiagrūdžių saldžiųjų garstyčių,
- 2 šaukštų baltojo vyno acto,
- 4 šaukštų aliejaus,
- 3 šaukštų sviesto,
- 1 vnt. obuolio,
- pipirų, druskos, krapų – pagal skonį.
Nulupkime svogūną, supjaustykime jį ir krapus. Sumaišykime garstyčias su actu ir išmaišykime aliejuje, sudėkime svogūną ir krapus, pagardinkime druska ir pipirais.
Nulupkime obuolį, supjaustykime skiltelėmis, apšlakstykime jas šiuo padažu.
Supjaustykime kopūstą skiltelėmis ir aptepkime pjūvio paviršius ištirpintu sviestu. Kepkime jas ant grotelių, iškeptas patiekime su padažu.
Skanaus!