Lašiša – paprastai ir greitai
Tai tiesiog tobulas lašišos paruošimo būdas orkaitėje su grietinėle. Realiai darbo yra iki 10 minučių, o visą kita už jus atliks orkaitė. Sulaukite, kol iškeps ir galėsite mėgautis tobulu patiekalu.

Vietoje lašišos galima naudoti ir kitokią žuvį – menkę, jūros lydeką, sterką, svarbu, kad būtų žuvis su mažai kaulų, nes pradėjus valgyti neįmanoma sustoti!
Receptas toks paprastas, kad šį patiekalą drąsiai galima pavadinti „kaimišku“, nes gaminimui naudojami tik svogūnai ir morkos, o garnyrui, be abejo, tinka ir bulvės. Viskas tiesiai iš mūsų lietuviškojo daržo lysvių!
Ingredientus patiekalui naudoti iš „akies“, pagal valgytojų skaičių.
Reikės:
- lašišos filė (be odos)
- svogūnų, morkų
- grietinėlės
- šiek tiek krapų
Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame burokinė tarka. Svogūnus apkepiname aliejuje kartu su morkomis, kol suminkštės. Lašišos apkepti atskirai nereikia. Į kepimo indą ant dugno sudedame stambiais gabalais supjaustytą lašišą, pabarstome druska, pipirais, užklojame svogūnų ir morkų patalu, supilame grietinėlę (negailėti!) ir šauname į orkaitę. Maždaug po 15 min. patiekalas paruoštas!
Švelnaus skonio troškinta lašiša, manau, nepaliks abejingų, o kam pritrūks skonio patiekalą gali apšlakstyti citrinos sultimis.
Skanaus!
Evelina DOREIKAITĖ
Komentarai nepriimami.