Skip to content
www.suvalkietis.lt
Pagrindinis Suvalkijos krašto informacijos skleidėjas nuo 1942 m.

Auselės

Jei jau perskaitėte puslapį „Ne tik druska ir pipirai“, tai šį „Šeimininkės kampelį“ galima pavadinti tęsiniu. Nes dar vienas tekste nepaminėtas desertas – auselės. Jo receptą mums atskleidė Jūratė Daniliauskienė, „Grįžulo ratuose“ vedanti degustacijas „Sūduvių valgiai“.

„Grįžulo ratų“ desertas – auselės.
Ričardo PASILIAUSKO nuotrauka

Dauguma lietuviškų tradicinių desertų, sako Jūratė, taip pat ir auselės – bajoriškosios virtuvės palikimas. Forminės auselės Lietuvoje kepamos gana seniai ir dažnai turi nostalgijos atspalvį – tai mamos ar močiutės keptas mūsų vaikystės skanumynas. Kiekviena gaspadinė atranda ir paįvairina tradicinį auselių receptą.

O „Grįžulo ratų“ restorano šeimininkių kepamų auselių receptas štai toks:

0,5 l grietinės,
3 kiaušiniai,
4–5 šaukštai cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
600 g–1 kg miltų (tiek, kad galėtume iškočioti tešlą),
1 l aliejaus (auselėms virti),
2 šaukštai cukraus pudros auselėms apibarstyti.

Skanaus!

mokejimai.suvalkietis.lt reklama

Komentarai nepriimami.

REKOMENDUOJAMI VIDEO
TAIP PAT SKAITYKITE