Auselės
Jei jau perskaitėte puslapį „Ne tik druska ir pipirai“, tai šį „Šeimininkės kampelį“ galima pavadinti tęsiniu. Nes dar vienas tekste nepaminėtas desertas – auselės. Jo receptą mums atskleidė Jūratė Daniliauskienė, „Grįžulo ratuose“ vedanti degustacijas „Sūduvių valgiai“.

Ričardo PASILIAUSKO nuotrauka
Dauguma lietuviškų tradicinių desertų, sako Jūratė, taip pat ir auselės – bajoriškosios virtuvės palikimas. Forminės auselės Lietuvoje kepamos gana seniai ir dažnai turi nostalgijos atspalvį – tai mamos ar močiutės keptas mūsų vaikystės skanumynas. Kiekviena gaspadinė atranda ir paįvairina tradicinį auselių receptą.
O „Grįžulo ratų“ restorano šeimininkių kepamų auselių receptas štai toks:
0,5 l grietinės,
3 kiaušiniai,
4–5 šaukštai cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
600 g–1 kg miltų (tiek, kad galėtume iškočioti tešlą),
1 l aliejaus (auselėms virti),
2 šaukštai cukraus pudros auselėms apibarstyti.
Skanaus!
Komentarai nepriimami.